Ludwig Emil: Békés lakosságcsere

MNO
2011. 07. 02. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ludwig Emil: Tíz év óta folyamatosan erősödik a szlovák migráció magyar területre, első helyen Rajkára. A módosabb, középosztálybeli városlakók olcsón felvásárolták a régi kertes házakat, és a példa ragadós lett, hiszen a település közelebb esik Pozsony szívéhez, mint az ottani kertvárosok. Érdekes, hogy a magyar oldalon kitűnően működnek a szlovákiai mobiltelefon-hálózatok, s szinte csak ottani ingatlanfejlesztő vállalkozások, bankok, építőcégek és autókereskedések reklámtábláit, feliratait látni Rajkán. Természetesen szlovák nyelven. S már épül az első lakópark. Az eladósodott, szegény és idős falubeliek elköltöznek Mosonmagyaróvárra, olcsó panelbe, a lakosságcsere a XXI. században békés körülmények közt folytatódik.

(Magyar Nemzet, 2011. július 2.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.