Már 78 halálos áldozata van a repülőgép-balesetnek

Lezuhant egy marokkói katonai repülőgép kedden az ország déli részén, és a marokkói hadsereg legfrissebb jelentése szerint 78 halálos áldozata és három súlyos sérültje van a balesetnek.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/799577" target="_blank"><strong>• Lezuhant egy repülőgép, legalább húszan meghaltak</strong></a>

MNO
2011. 07. 26. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gép leszálláshoz készült a gelmini légitámaszpontra, amikor onnan 10 kilométerre lezuhant egy hegyvidéki területen. A C-130 Hercules típusú gépen 60 katona, 12 civil és a személyzet 9 tagja tartózkodott. A gép a nyugat-szaharai Dahlából indult, úti célja Kinitra volt.

Egyelőre folyik a vizsgálat a baleset okának a kiderítésére. Valószínűleg köd és kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt zuhanhatott le a gép, de egyelőre még nem áll elég adat rendelkezésre ahhoz, hogy egyértelműen megállapítsák a baleset okát.

A Rabattól 600 kilométerre délnyugatra lévő Gelmin a Nyugat-Szahara északi részén fekszik. Az ásványkincsekben gazdag, egykori spanyol gyarmatot Marokkó 1979-ben foglalta el. A helyi lakosság azt szeretné, hogy Nyugat-Szahara független állam legyen. ENSZ-békefenntartók 1991 óta tartózkodnak a területen, és a világszervezet azt kérte, hogy rendezzenek népszavazást Nyugat-Szaharáról. Rabat viszont azt javasolta, hogy a nyugat-szaharaiak széles körű autonómiát kapjanak.

Ez volt az elmúlt évek legsúlyosabb marokkói légi balesete, 1994-ben negyvennégyen haltak meg abban a balesetben, amelyben a marokkói légitársaság gépe lezuhant Agadir város közelében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.