Már Franciaországban is van áldozata a különleges kólinak

Franciaországban meghalt az első olyan beteg, akit a különleges kóli bélbaktérium fertőzött meg. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794287"><strong>• A 48. áldozat is meghalt</strong></a>

MNO
2011. 07. 02. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 78 éves nő szombat reggel Bordeaux-ban halt meg, ahol június 24. óta kezelték az EHEC baktérium okozta súlyos vesebajjal. Franciaországban június közepe óta nőtt meg a kóli bélbaktériumtól fertőzöttek száma.

Benoit Vendrely, a bordeaux-i kórház orvosa szerint a 78 éves nő halálát nem ugyanaz a baktériumfajta okozta, amelynek eddig 48 halálos áldozata volt Németországban, s egy-egy az Egyesült Államokban és Svédországban. Az orvos arról nem szólt, hogy mitől fertőződhetett meg az idős beteg.

A bordeaux-i kórházban még hét beteget ápolnak hasonló fertőzéssel, s közülük hatot ugyanaz a baktériumfajta betegített meg, amely Németországban négy tucat embert megölt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.