Már nincs messze: augusztus végére 420 forint lehet a benzin ára

A szezonális hatások miatt tovább emelkedhet az üzemanyagok ára – mondta egy szakértő a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.

MNO
2011. 07. 26. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vultur Csaba, a Holtankoljak.hu szerkesztője a Krónikának azt mondta, egyelőre nehéz megmondani, hogy a 400 forint lélektani határnak számít-e. Vannak szakértők, akik úgy látják, ilyen egyszerűen nincs, míg például Vultur szerint ezt már valahol a 350 forintos benzinárnál elértük tavaly, amikor egyébként 12 százalékkal csökkent a benzin, hattal pedig a gázolaj forgalma a hazai kutakon. A szezonális hatások miatt további áremelkedés várható augusztus végéig, és addigra akár 420 forint is lehet egy liter benzin a drágább kutaknál – mondta a szakértő a Kossuth Rádióban.

A héten ismét emelkedik az üzemanyagok ára. A benzin három, a gázolaj négy forinttal kerül többe szerdától, a 95-ösért átlagosan 388, a gázolajért 375 forintot kell majd fizetni, de a drágább kutaknál a 400 forintot is átlépheti a 95-ös benzin ára.

A legtöbb nyugat- és észak-európai országban egyébként ennél drágábban tankolnak. Svájcban 402, Norvégiában 511 forintba kerül a 95-ös üzemanyag, de Olaszországban, Németországban, Hollandiában is jóval többe kerül a benzin, mint Magyarországon. Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban és Spanyolországban viszont olcsóbban lehet tankolni, utóbbi helyen például 358 forint a 95-ös.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.