Meghalt az agysérülést szenvedett kisfiú

Szerda reggel meghalt a Bábolna mellett a múlt szombat éjjel történt balesetben súlyos agysérülést szenvedett belga kisfiú – közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója az MTI-vel. <br /><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/796419" target="_blank"><strong>• Visszafordíthatatlan a belga kisfiú állapota? </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796436" target="_blank"><strong>• Életveszélyben van a belga apa</strong></a>

MNO
2011. 07. 13. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember hétfőn azt mondta az MTI érdeklődésére, hogy „valószínűleg visszafordíthatatlan” a hétéves kisfiú állapota. Győrben ápolják a fiú hároméves húgát is, akin Oláh Attila közlése szerint ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztetőgépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, valamint sorozatos bordatörése van.

A család az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében, Bábolnánál szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A balesetben megsérült harmadik gyermeket a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán ápolják, állapota továbbra is stabil – közölte a kórház az MTI-vel. Az ötéves kislányt a napokban levehetik a lélegeztetőgépről.

A gyermekek édesapja, egy 33 éves belga férfi súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Fain András, a kórház orvos-igazgatója az MTI-nek hétfőn azt mondta: a férfit hasi sérülései miatt megoperálták, és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.