Megnyílt az első ártéri kalandpark Magyarországon

Robin KalandSziget néven pénteken megnyílt a nagyközönség előtt Magyarország első ártéri kalandparkja Tiszafüreden. <br /><br />

MNO
2011. 07. 01. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 hektáron épült kalandparkban az adrenalinnövelő kerékpáros triálpálya, a különböző nehézségi szintekből álló erdei kötélpályák, water walker, vízicsopper és vízikenguru mellett mászótorony, íjászpálya és tanösvény is várja a látogatókat. A bátrabbak zorbban, azaz egy hatalmas, átlátszó gumigömb belsejében száguldhatnak a dombon lefelé. A számháború- és a minigolfpálya, a húzódzkodó és a fekvenyomó pad további sportlehetőséget kínál a mozgás szerelmeseinek.

A 140 élményelemes komplexum egyik fő attrakciója az a 15 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot egyaránt igényel. A kalandot keresők a fal tetején megépített kilátóból gyönyörködhetnek a Tisza-tó állat- és növényvilágában, illetve 300 és 400 méter hosszú drótkötélcsúszdán ereszkedhetnek le onnan – közölte a Magyar Turizmus Zrt. az MTI-vel.

A Császlód-sziget kuriózuma az erdei kalandpálya, amely gyerekeknek és felnőtteknek különböző nehézségi szinteken, egyenként 10-12 méteres játékokat foglal magában körülbelül 1500 méter hosszúságban. A sziget belsejét védő töltés tetején erdei tornapálya húzódik, a fák lombkoronaszintjére magaslati kötélpályás tanösvény épült. A sziget változatos növénytársulásai között 2 kilométer hosszú pallóút kanyarog.

A vendégek biztonságát ipari és egyéb alpintechnikai képesítéssel rendelkező animátor, valamint a legmodernebb és legújabb típusú biztosítófelszerelések garantálják. A kalandsziget kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg.

A 250 millió forint összértékű beruházás 50 százalékos támogatással valósult meg az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.