Megpróbáltak felgyújtani egy zsinagógát

Megpróbáltak felgyújtani egy zsinagógát Moszkvában keddre virradó éjszaka: négy elmaszkírozott fiatal férfi benzines palackokat dobott az épületre, de a fellobbanó tüzet a zsinagóga őrsége eloltotta.

MNO
2011. 07. 12. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Interfax hírügynökség meg nem nevezett forrása nem tartotta kizártnak, hogy a gyújtogatási kísérlet bosszú volt a Nemzeti-szocialista Közösség nevű, február óta betiltott, szélsőjobboldali szervezet számos gyilkossággal vádolt tagja ügyében hétfőn kihirdetett ítélet miatt. A 13 vádlott közül ötöt életfogytig tartó, a többit 8-tól 23 évig terjedő szabadságvesztésre ítéltek.

A rendőrség sajtószolgálata viszont huliganizmusnak, garázdaságnak minősítette a gyújtogatást, és hangsúlyozta, hogy a gyúlékony folyadékkal megtöltött üvegek el sem találták az épületet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.