Megyeri Dávid: Vallásellenes előítéletek

MNO
2011. 07. 27. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabban kipécézett keceli iskola leendő igazgatója például hiába mondja el szótagolva unalomig, hogy nem lesz kötelező a hittanóra. Ha sem katolikus, sem református, sem evangélikus, sem más vallás óráira nem akarják járatni csemetéjüket a szülők, szimpla erkölcstant is tanulhat a gyerek. Ha még ez is kiveri a nyomtatott áramkört az ateizmusvédőknél, az nem jelenthet mást, mint hogy az emberi morál elsajátítását is veszélyesnek véli az MSZP, az LMP és a társutas jogvédők, szakszervezetek. Régen az egyházi átok azt jelentette: az egyház átkozott ki valakit. Ma már balliberálisul más az értelme. Az egyházakat és a vallásos embereket átkozzák ki. Az a gyanú ébredhet: legszívesebben rehabilitálnák és felmelegítenék a leninista–rákosista egyházüldözéseket.

(Magyar Nemzet, 2011. július 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.