Nagy összegű támogatást kaptak Szolnok megyei vállalkozások

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 18 mikro-, kis- és középvállalkozás a Nemzetgazdasági Minisztérium idén márciusban meghirdetett pályázata nyomán több mint 228 millió forint támogatást nyert el munkahelyteremtő beruházásra, miáltal 152 ember juthat kereseti lehetőséghez – jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerdán Túrkevén, ahol az első támogatási szerződést kötötték meg egy helyi vállalkozással.

MNO
2011. 07. 13. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Észak-Alföld évek óta egyik leghátrányosabb régiója az országnak, és legnagyobb gazdasági gondja a munkanélküliség – mondta a politikus. Ezzel a pályázattal a magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások tervezett beruházásainak megvalósítását kívánták elősegíteni a legkedvezőbb feltételekkel, abban a reményben, hogy minél több magyar embernek helyben legyen munkája – tette hozzá.

Szolnok megyében a legtöbb beruházás a nyertes pályázatoknak köszönhetően Szolnokon valósul meg. A mezőtúri kistérségben, ahová Túrkeve is tartozik, négy pályázó kezdheti meg munkahelyteremtő beruházását. Az első nyertes pályázó – amelyikkel támogatási szerződést kötöttek – a 2003 óta működő, 49 embert foglalkoztató Keve Snack Kft. Simon Viktória ügyvezető elmondta: a sós pálcikákat gyártó cég több mint húszmillió forintot kapott a meglévő kettő után egy harmadik gépsor beállítására, és a fejlesztésnek köszönhetően 16 új munkavállalót tudnak foglalkoztatni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.