Négy alkalommal fenyegetőzött Obama megölésével

Vádat emeltek egy üzbég fiatal ellen az Egyesült Államokban, mert azzal fenyegetőzött, hogy megöli Barack Obama amerikai elnököt, és egy M15-ös gépkarabélyt akart venni – közölte helyi idő szerint kedden a washingtoni igazságügyi minisztérium.

MNO
2011. 07. 27. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves Ulugbek Kodirovot két hete fogták el egy motelban Alabama államban. Az M15-ös átvételekor tartóztatták le; az eladó valójában egy fedésben lévő ügynök volt. Elfogásakor egy kézigránátot is találtak nála.

A fiú 2009-ben érkezett az Egyesült Államokba, de 2010 áprilisában megvonták tőle a tanulóvízumot, mert nem iratkozott be egy iskolába sem. A vád szerint négy alkalommal fenyegetőzött Obama elnök megölésével, mindegyik fenyegetésért öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat. Illegális fegyvertartásért összesen további 20 év szabadságvesztést róhatnak ki rá, ha bűnösnek találják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.