Négyéves megszorítócsomag sorsáról dönt az olasz parlament

Az olasz parlament pénteken fogadhatja el azt a négyéves megszorítócsomagot, amely a korábban bejelentett intézkedéseken túl további lépéseket is tartalmaz majd – mondta Giulio Tremonti, Olaszország pénzügyminisztere egy bankárkonferencián szerdán. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796924" target="_blank"><strong>• Nem mérgesedhet el a válság – Vasárnap lehet az uniós csúcs</strong></a>

MNO
2011. 07. 13. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint közölte, „a program minden egyes évére vonatkozóan további kiigazítások lesznek”. Korábban az olasz kormány olyan javaslattal állt elő, amely a költségvetés 2014. évi egyensúlyba hozása érdekében leginkább 2013–14-re tartalmazott intézkedéseket. A pénzügyminiszter a konferencián elmondta: előbb-utóbb szükségessé válik majd az euróövezeti, úgynevezett eurókötvények kibocsátása is.

Tremonti arról számolt be, hogy támogatná az állami vagyon egy részének privatizálását, azonban leszögezte, erre csak a válság után kerülne sor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.