Nem akar kijönni a börtönből

Annyira kedveli a börtönéletet egy férfi az Egyesült Államokban, hogy nem fedi fel kilétét, emiatt pedig nem tudják szabadon engedni.

MNO
2011. 07. 26. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A börtön szerelmese, avagy rabja Utah államban okoz fejtörést a rendőrségnek. Az illető hatvan év körüli, és csupán apró szabályszegés (illetéktelenül lépett magánterületre) miatt került rács mögé. Immár negyedik hete „hűsöl” Utah egyik megyei börtönében, telefonálási lehetőségével nem él. Pár beszélgetés alapján a rendőrök kulturáltnak és iskolázottnak vélik, ám nem tudnak rájönni, mi marasztalja a fogságban – mármint rajtuk, illetve a regulákon kívül.

„Talán körözik más tagállamban, vagy el akar rejtőzni valakik elől. Néha akad olyan hajléktalan, aki börtönbe kívánkozik, de ez esetben nem hinném, hogy erről van szó” – találgat Dennis Harris hadnagy. A férfi igen elégedett mindennel, a kvártély mellett a kosztot is remeknek mondja. Hogy meddig marad a patthelyzet, nem tudni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.