Németország bizalmatlanabb

Németországban romlott a fogyasztói bizalom, az augusztusra előre tekintő, kedden ismertetett hangulatmutató 5,4 pont lett a júliusi 5,5 pont után.

MNO
2011. 07. 26. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzők 5,6 pontot vártak a mutatót készítő GfK piackutató intézettől. A három részmutató közül a jövedelmi kilátásoké a júliusi 44,6 pontról 34,8 pontra esett. A gazdasági kilátások megítéléséé 50,3 pontról 44,6 pontra süllyedt. A vásárlási hajlandóságé pedig a júliusi 35,1 pontról 34,1 pontra mérséklődött.

Pénteken közölte a müncheni Ifo gazdaságkutató intézet, hogy az általa vezetett üzleti hangulat index a júniusi 114,5 pontról 112,9 pontra hanyatlott. Elemzők szerint ez azt jelenti, hogy lassul Európa legerősebb gazdaságának a növekedése.

A német hazai össztermék (GDP) 1,5 százalékkal nőtt az idei első három hónapban az előző negyedévhez képest. A Reuters által megkérdezett elemzők szerint a gazdasági növekedés 0,5 százalékra lassul negyedéves átlagban az év hátralevő részében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.