Neofasisztákat ítéltek el

Bűnösnek mondta ki több gyilkosságban a Nemzeti-szocialista Közösség elnevezésű, betiltott szervezet több tagját a moszkvai körzeti katonai bíróság hétfőn.

MNO
2011. 07. 11. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség életfogytiglani szabadságvesztést kért a 13 vádlottra, akiket több tucat gyilkossággal és terrorcselekményre tett kísérletekkel, szélsőséges szervezet alapításával, illetve abban való részvétellel és a nemzetiségek közötti gyűlölet szításával vádolnak. A védelem állította, hogy mindannyian ártatlanok, és felmentésüket indítványozta.

Az ügyet azért tárgyalta katonai bíróság, mert az elkövetők egyike katona, aki korábban megszökött az egységétől. A vádlottak között van a februárban szélsőségesség miatt az ügyészség indítványára betiltott Nemzeti-szocialista Közösség feltételezett vezetője, Lev Molotkov is. Egyelőre nincs hír arról, hogy mikor hirdet ítéletet a bíróság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.