Nőtt az utasforgalom Európa legnagyobb légitársaságánál

A kereslet élénkülésének köszönhetően nőtt a Lufthansa-csoport utasforgalma az első fél évben.

MNO
2011. 07. 11. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb légtársasága a hozzá tartozó cégekkel – Swiss, Austrian Airlines (AUA), British Midland, Germanwings – együtt több mint 50 millió utast szállított január–június között, 10,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ebből a Lufthansára 31 millió jutott. A legnagyobb növekedést az európai utaknál tapasztalták.

A közel-keleti és észak-afrikai forrongások elsősorban az Austrian Airlinesnál és a British Midlandnál okoztak gondokat: a brit érdekeltségnél 6,6 százalékkal csökkent az utasforgalom, az AUA-nál mindössze 1,9 százalékkal bővült. A teherforgalom is nőtt a Lufthansánál: 14,8 százalékkal, 953 ezer tonnára. A csoport július 28-án teszi közzé üzleti eredményeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.