Nyerni kell a házigazdának

Miután Kolumbia simán nyert Bolívia ellen vasárnap (2-0) – s végzett az A jelű négyes élén –, a házigazda Argentína csak akkor lesz biztosan negyeddöntős a labdarúgó Copa Americán, ha a csoport zárófordulójában legyőzi Costa Ricát a magyar idő szerint kedd hajnali összecsapáson.

MNO
2011. 07. 11. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két forduló után két döntetlenjével kétpontos vendéglátók egy újabb „iksszel” a jelenleg 3 pontos Costa Rica mögött maradnának, s a további csoportmeccsek alakulásától függne, hogy a két legjobb csoportharmadik egyikeként bemasíroznának-e a legjobb nyolc válogatott alkotta mezőnybe, vagy sem.

Az argentinok szakvezetője, Sergio Batista mindenesetre az előremenekülést választotta, közölvén, hogy erőteljes támadófutballal meg akarják nyerni a csoportzáró mérkőzést. Egyszersmind védelmébe vette az eddigi teljesítményéért súlyos kritikákat kapott Lionel Messit, az FC Barcelona legutóbb is a világ legjobbjának megválasztott támadóját, aki mellé az eddig csöppet sem hatékonynak bizonyult csatárkettős, Carlos Tevez és Ezequiel Lavazzi helyett a „spanyol duót”, a Real Madridban játszó Gonzalo Higuaínt és az Atlético Madridot elhagyni akaró Sergio Agüerót állítja.

A középpályán is módosítani fog a szakvezető, aki a madridi királyi gárdában légióskodó Fernando Gagót és Angel Di Mariát küldi harcba Costa Rica legjobbjai ellen. „Birtokolnunk és járatnunk kell a labdát, ehhez pedig Fernando nagyon ért – magyarázta Gago beállítását Batista a córdobai Mario Alberto Kempes stadionban játszandó mérkőzés előtt. – Ami pedig Messit illeti, ő az a futballista, akire és aki köré a csapat épül, őt nem lehet csak úgy kihagyni, és mért is tenném. Előfordul, hogy gyengébben játszik, de igazi 90 perces labdarúgó, aki bármikor képes megvillanni.”

Az A csoport állása: 1. (és már negyeddöntős) Kolumbia 7 pont/3 mérkőzés, 2. Costa Rica 3/2, 3. Argentína 2/2, 4. Bolívia 1/3

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.