Pokolgépes támadás történt

Út mentén elhelyezett pokolgép robbant kedden Libanon déli részén, amikor francia katonákat szállító ENSZ-konvoj haladt el mellette – közölte egy libanoni biztonsági illetékes.

MNO
2011. 07. 26. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A detonációban két katona könnyebben megsebesült, súlyosabban sérült harmadik társukat egy közeli kórházba szállították. A merényletet a Szaida (Szidón) kikötővárosba bevezető úton hajtották végre.

Egy hónapon belül ez volt a második támadás kéksapkások gépkocsioszlopa ellen Dél-Libanonban. Legutóbb hat olasz békefenntartó sebesült meg könnyebben.

A világszervezet libanoni békefenntartó erőit a közel-keleti arab ország déli részére, az izraeli határ közelébe vezényelték, hogy ellenőrizzék az ott zajló eseményeket. A térségben halálos áldozatokat követelő merényletet legutóbb 2007 júniusában hajtottak végre ellenük, akkor hat spanyol katona vesztette életét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.