Rekordhoz közelít a svájci frank ára

Közeledik a június 27-én mért 228,01 forintos rekordárfolyamhoz a svájci frank, amely hétfőn fél 3 körül 226,90–227,10 forintos sávban mozgott.

MNO
2011. 07. 11. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci frank erősödése független a forint makrogazdasági helyzetétől, annak hátterében az „olasz sztori” áll – állítják a devizakereskedők. Az aggodalmakat az olasz bankrendszer okozza, mivel egyes hírek szerint néhány olasz nagybank elbukhatott a héten nyilvánosságra kerülő stresszteszten. Délelőtt az eurót 265,35 forinton jegyezték, fél 3-kor 266 forinton, azaz ennél a devizapárnál az elmozdulás csekély.

Kereskedők szerint a negatív nemzetközi hangulat hatására felerősödött a kockázatkerülés a befektetők körében, így a svájci frank és a dollár jelentősen erősödött az euróhoz képest. Jelenleg az eurót 1,18 alatti svájci frank árfolyamon jegyzik, az alja 1,1711 volt, ami történelmi mélypont, azaz soha nem ért ennyit a svájci frank az euróval szemben. Az euró jegyzése pénteken délután 263,97 forinton állt, a svájci frankot pénteken délután 217,69 forinton jegyezték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.