Rendőrségi pontok a XVIII. kerületben

Hét helyszínen alakítottak ki úgynevezett rendőrségi pontokat a főváros XVIII. kerületében – közölte az önkormányzat pénteken.

MNO
2011. 07. 01. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új koncepció részeként megújult a hagyományos posztos rendőri szolgálat, ennek értelmében a városrész hét fontos pontján olyan „kontakthelyet” alakítottak ki, ahol a lakók közvetlenül el tudják érni a rendőröket július 1-jétől.

A tájékoztatás szerint a pontokon táblák és útburkolati felfestés jelzik, hogy a két rendőrjárőr mikor tartózkodik a helyszínen. A közleményben az áll: ez minden egész órában 10 percet jelent. A rendőrök a fennmaradó időben a körzetükben járőröznek, ilyenkor a lakók közvetlen telefonszámon érhetik el őket, amit szintén jeleznek a táblák.

A rendszer bevezetésével Pestszentlőrinc-Pestszentimre éves szinten csaknem 150 millió forint támogatást nyújt a kerületi rendőrségnek, illetve újabb két önkormányzati járőrautót adnak át. A közlemény kitér arra is, hogy az önkormányzat első körben húsz fővel csökkentette a Városőrség létszámát, az erre fordított pénzt és a járművek egy részét a kerületi rendőrség kapta meg. Hozzátették: a kerületi önkormányzat a források átcsoportosításával tovább erősíti a rendőri jelenlétet az utcákon, és hatékonyabbá válik a járőrözés is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.