Repülőgép-hordozót akar venni a gazdag üzletember

Brit repülőgép-hordozót akar venni és kiállítóteremmé átalakítani egy dúsgazdag kínai üzletember, aki korrupció miatt kiszabott 14 éves börtönbüntetését tölti.

MNO
2011. 07. 13. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huang Kuang-jü az Eagle Vantage Asset Management nevű hongkongi cég közreműködésével vesz részt a HMS Ark Royal brit repülőgép-hordozó eladására kiírt versenytárgyaláson, amelyen az Eagle szerint Huang a „végső kedvezményezett” – közölte a hadihajó megvételével megbízott vállalat.

„Mozgó kiállítóteremmé akarjuk átalakítani a hadihajót, amelyben többek között luxuscikkeket mutatnánk be – mondta el Csao Csi-kuang, az Eagle egyik vezetője. Hozzátette: a hajó Hongkongnál vagy Makaónál kötne ki.

Nagy-Britannia a katonai kiadások csökkentésének programja részeként márciusban döntött a repülőgép-hordozó lefegyverzéséről és eladásáról. Huang Kuang-jü alapította meg a Gome nevű, elektromos cikkeket forgalmazó óriásvállalatot. 2008-ban ő lett Kína leggazdagabb embere, a Hurun című kínai magazin szerint vagyona elérte a 6,3 milliárd dollárt. Egy hónappal később azonban őrizetbe vették, és egy pekingi bíróság korrupció és bennfentes kereskedelem vádjával 14 évi börtönre ítélte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.