Sárga tengeralattjárót épített a Beatles tiszteletére

Sárga tengeralattjárót fabrikált egy 73 éves brit nyugdíjas a hajdani Beatles zenekar tiszteletére, és nagyon szeretné, hogy Ringo Starral lemerülhessen a járműben.

MNO
2011. 07. 26. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beatles egyik nagy slágere volt a Yellow Submarine – Sárga tengeralattjáró című dal, külön rajz(mozi)film is született azonos címmel. A rajongó, Doug Poole használtan vette a kis tengeralattjárót, 9 ezer fontot – 2,7 millió forintot – fizetett érte. Az utóbbi hónapokban a nyugalmazott szerelő átpofozta a járművet, hogy az minél inkább hasonlítson a rajzfilmbelire. „Nagy álmom, hogy Ringót meghívom egy utazásra. Biztos vagyok benne, hogy élvezné” – idézte a brit Metro újság a férfit.

Ringo Starr a Beatles dobosa volt, ám a Sárga tengeralattjárót ő is énekelte. A hajdani 4 fős zenekarból rajta kívül már csak Paul McCartney (basszusgitáros és fő dalszerző) él. John Lennonnal (billentyűs, fő szövegíró) merénylő végzett, George Harrison (gitáros) rákbetegségben hunyt el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.