Százezernél is többen voltak a Balaton Soundon

Idén százezer fölé emelkedett, ezzel rekordot döntött a vasárnap éjjel Zamárdiban véget ért Heineken Balaton Sound vendégeinek száma – tájékoztatta Lobenwein Norbert főszervező az MTI-t hétfőn.

MNO
2011. 07. 11. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négynapos fesztivál utolsó estéjén David Guetta fellépése – a tavalyihoz hasonlóan – telt házassá tette a rendezvényt, így a későn érkezők már nem jutottak belépőhöz. Az első három napon 27 ezer, 22 ezer, majd 25 ezer jegy és bérlet kelt el, az utolsó napon 27,5 ezren tartózkodtak a fesztiválon, így túlszárnyalta korábbi eredményeit, köztük a tavalyi 92 ezres vendéglétszámot a Balaton Sound.

A hőségriadó miatt külön intézkedéseket hoztak, de a Balaton hűsítő vize kínálkozott a legjobb megoldásnak a melegre, amivel éltek is a fesztiválozók. A vendégkör zömét a 18 év feletti főiskolások és egyetemisták adták, akiknek valamivel több, mint 10 százaléka külföldről, főleg Olaszországból, Franciaországból és Hollandiából érkezett.

Az idén bevezetett újabb biztonsági intézkedések – köztük az operatív irányító központ működtetése rendőrökkel, katasztrófavédőkkel, tűzoltókkal – beváltak, bár semmiféle rendkívüli esemény nem történt a négy nap alatt.

A fesztivált a nagy zaj miatt érte kritika az északi part felől, ami miatt a nagyszínpadot az első napot követően kicsit előbb zárták, de program nem maradt el.

A következő fesztiválon már nem lesz szükség semmiféle radikális változtatásra, az eddig kidolgozott rendszerek beváltak, így az infrastruktúra-fejlesztésre, például több minőségi illemhely felállítására helyezik majd a hangsúlyt – mondta Lobenwein Norbert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.