Szerencsés: 185 millió eurót vitt haza

Megütötte a főnyereményt egy brit férfi az Eurómilliók (Euro Millions) elnevezésű lottójátékon, ezzel övé lett a 185 millió eurós rekordnyeremény.

MNO
2011. 07. 13. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összegből 5,5 tonna aranyra vagy éppen három darab Airbus A320 típusú repülőgépre futná, forintra átszámítva 49,8 milliárd. Az európai lottójátékon 2010. október 8-a óta halmozódott a főnyeremény, amelyhez öt számot és két csillagot kellett eltalálni.

Úgy tűnik, a britek szerencsés kézzel teszik meg tippjeiket, legutóbb is a szigetországba került a főnyeremény, amely akkor 129,8 millió euróra rúgott. Az eurólottó 10 legnagyobb nyereménye közül hármat vittek el britek.

Az Euro Millions 2004-ben született, kilenc ország – Franciaország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Belgium, Svájc, Portugália, Írország és Ausztria – lottótársasága alkotja. Ez a legnagyobb lottójáték a világon, hetente kétszer húznak számokat; a kilenc ország összesen kétszázmillió lakost számlál, így a játékosok száma is óriási.

A héten 92 millióan próbáltak szerencsét. Az alapnyeremény húszmillió euró, ez az összeg hízik tovább, ha senki sem találja el a számokat. A 185 milliós nyeremény azonban már nem dagadhatott volna tovább, mert ez a felső összeghatár a játékban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.