Szlovák gimnázium épületébe kell költöznie a magyarnak

Költöznie kell a zselízi magyar gimnáziumnak. Bár a 7500 lakosú felvidéki város lakóinak több mint a fele aláírta a Comenius Gimnázium átköltöztetése elleni petíciót, s a város is javasolta, hogy támogatni fogja az intézményt, Nyitra megye közgyűlése nem járult hozzá ahhoz, hogy a magyar gimnázium eddigi épületében maradhasson, s át kell költöznie a szlovák gimnázium épületébe.

MNO
2011. 07. 26. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megye az intézkedés szükségességét azzal indokolta, hogy mindkét gimnáziumban évről évre csökken a diákok létszáma, s ezért egyre ráfizetésesebb a két épület fenntartása. A májusban született döntés ellen aláírásgyűjtés indult, s a petíciót csaknem 4500-an írták alá. A petíció szervezői arra is figyelmeztettek, hogy az összevonás a magyarság szempontjából nem kívánatos folyamatot indíthat el, gyengítheti a magyar oktatást a régióban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.