Több milliárd forint jut a sportra

A kormány rendeletbe foglalta az egyes fejezeti kezelésű előirányzatokból nyújtható egyedi támogatásokat, milliárdos összeg csak a sportra jut – a lista a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

MNO
2011. 07. 15. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium előirányzatából például 330 millió forintot kap a működtetésére a Lakiteleki Népfőiskolai Közalapítvány. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája – ugyancsak működésre – 51,3 millió forinthoz jut. A Bolyai Társaság vendégtanárprogramját egymillió forinttal támogatja a tárca.

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium ösztöndíjra 11 millió, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány bérekre 120 millió forintot kap. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hárommillió forintot használhat arra, hogy a hatóságok által lefoglalt hamis márkajelű ruhákat szétossza a rászorulók között. Ugyanerre és ugyanennyit kap a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt is. A Területi Művelődési Intézmények Egyesülete – 61 múzeum, illetve könyvtár – működéséhez 535,4 millió forinttal járul hozzá a tárca. Nagyobb összeget, 450 millió forintot kapott még a Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány.

A legnagyobb támogatást – 2,2 milliárd forintot – a Nemzeti Sport Intézet, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kapta az országos sportági szakszövetségek akadémiai rendszerének kialakítására, továbbá az MLSZ utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatainak támogatására. Emellett csaknem másfél milliárd forintot kapott a Nemzeti Sport Intézet az utánpótlás nevelésére. Az MLSZ pedig további 960 milliárd forinthoz jut, a sportlétesítmények műszaki, infrastrukturális és biztonságtechnikai felméréséhez és fejlesztéséhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.