Több mint kétmilliárd forintot kapnak a szabolcsi települések

Több mint kétmilliárd forint támogatást kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települési önkormányzatok az úgynevezett „önhikis” pályázaton – írta a Kelet-Magyarország szombati számában.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/794482" target="_blank">• Támogatást kapnak a nehéz helyzetbe jutott önkormányzatok</a></strong>

MNO
2011. 07. 02. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önhibáján kívüli nehéz költségvetési helyzete miatt a megye 229 településének 72 százaléka, 165 részesült összesen 2 062 197 000 forint összegű támogatásban. A bajban lévő szabolcsi önkormányzatok közül 191 nyújtott be támogatási kérelmet, ami a helyhatóságok 83 százaléka.

A Nyírség 27 városának önkormányzata közül 20 részesült támogatásban, közülük a legnagyobb összeget a kisvárdai kapta, több mint 137 millió forintot. A bajban lévő szabolcsi önkormányzatok – a pályázat kiírásának megfelelően – elsősorban a közüzemi díjtartozásaikat, az intézményi ellátottak élelmezésével összefüggő adósságaikat, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiányt rendezik a támogatásból – közölte a térség napilapja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.