Több mint száz ember tűnt el a hajóbalesetben

Több mint száz ember életét veszthette csütörtökön egy hajóbalesetben a Kongói Demokratikus Köztársaság nyugati részén – közölte az óriási kiterjedésű, több mint három Franciaország méretű afrikai ország egyik tartományának vezetése.

MNO
2011. 07. 29. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint legalább 220 ember volt azon a hajón, amely Equateur tartományban, a Tshuapa folyón összeütközött egy bárkával, és elsüllyedt. Százöt embernek sikerült kievickélnie a partra, a többieket – legalább 115 embert – csütörtök éjszaka még eltűntként tartották nyilván.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban – burkolt utak híján és amiatt, hogy óriási területeket borít sűrű esőerdő – bevett szokás a folyókon való közlekedés. A hajók azonban sok esetben rozogák, és majdnem mindig túlterheltek, ezért sok a baleset. A helyi hivatalos statisztika szerint 2009-ben több mint 2 ezren vesztették életüket hajóbalesetben az egykori belga gyarmat folyóin és tavain.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.