Többórás tűzharc, 15 halott

Öt órán át tartó tűzharcot vívtak egymással mexikói katonák és egy drogkartell fegyveresei pénteken a közép-amerikai ország északi Zacatecas szövetségi államában – közölték helyi illetékesek.

MNO
2011. 07. 02. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzpárbajban a Zetas nevű, hírhedten kegyetlen bűnszövetkezet 15 tagja vesztette életét, 17 másikat pedig elfogtak. Hat katona megsebesült, de állapotuk nem ad okot aggodalomra.

A tűzharcot a kartell tagjai kezdeményezték San José de Lourdes falu mellett, ahol a katonák járőröztek. Ez a térség a Zetas egyik fellegvárának számít. Mexikóban szinte mindennaposak a biztonsági erők és a kábítószerbandák, illetve maguk a kartellek közötti összecsapások, amelyek gyakran ártatlan emberek halálát okozzák. Annak ellenére, hogy Felipe Calderón elnök 2006-os hivatalba lépése óta jelentős csapaterősítéseket vezényelt a kartellek által „fertőzött” térségekbe, a bűnbandák erőszakcselekményei folytatódnak, amelyekben az elmúlt öt évben több mint 37 ezren vesztették életüket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.