Torkos Matild: Handabanda

MNO
2011. 07. 01. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Torkos Matild: Bármennyire igyekeznek is a józan gondolkodású magyar és román politikusok a két ország jó és baráti kapcsolatát hangoztatni a politikai nyilatkozatok műfajában, tény, hogy valóban törékeny a jó viszony. Hiszen ha nem így lenne, akkor egy romániai magyar uniós képviselőnek nem merne durván beszólni román képviselőtársa, pusztán azért, mert magyarul merészelt kérdezni, amikor a magyar kormány tagjai voltak a vendégek egy brüsszeli parlamenti bizottságban. Mint ahogy nem reagáltak volna hisztérikusan arra sem, hogy három székelyföldi megye összefogva önálló képviseletet nyitott Brüsszelben, hiszen ha sikeresek lesznek, saját országuknak, Romániának hajtanak hasznot.

(Magyar Nemzet, 2011. július 1.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.