Új „Marshall-terv” készül

A második többmilliárdos segélycsomag összeállítása után a görög gazdaság növekedési pályára állítását és versenyképessé tételét tartja a legfontosabb megoldandó feladatnak Németország.

MNO
2011. 07. 26. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philipp Rösler német gazdasági miniszter szerdán egy befektetői csúcson a német gazdaság vezető képviselőivel találkozik egy új „Marshall-terv” kidolgozása céljából.

A miniszter kedden a ZDF tévécsatorna adásában a turizmust, az infrastruktúrát és a távközlést nevezte meg, mint a külföldi befektetők érdeklődésére különösen számot tartó befektetési területet Görögországban. Philipp Rösler más európai országokat is ösztönözni kíván görögországi befektetésekre.

Múlt heti csúcstalálkozójukon az euróövezeti állam- és kormányfők egyebek között átfogó stratégia kidolgozását is szorgalmazták a görögországi gazdasági növekedés megindításának elősegítésére és a külföldi befektetések támogatására. Az Európai Bizottság munkacsoportot hozott létre a feladat koordinálására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.