Újabb amerikai óriásvállalat megy Kínába

Kínába helyezi röntgen üzletágának központját a General Electric (GE), hogy ezzel is megerősítse jelenlétét a kelet-ázsiai ország gyorsan bővülő, egészségügyhöz kapcsolódó piacán – derül ki keddi sajtójelentésekből.

MNO
2011. 07. 26. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez lesz a cég első kínai központú vállalkozása; a költözés Pekingbe már megkezdődött. A GE igyekezett megnyugtatni az amerikai közvéleményt, hogy a wisconsini röntgen ágazat 120 alkalmazottja nem fogja elveszíteni az állását. „Ahogyan a vállalat egyre jobban globalizálódik, fokozottan fontos számunkra, hogy közelebb kerüljünk a vásárlókhoz” – idézik a lapok Anne LeGrand alelnök, ágazati vezérigazgató érvelését a döntés mellett.

LeGrand úgy vélte, hogy a következő 3-5 évben a GE egészségügyi röntgen részlegének a világon eladott termékeiből 20-25 százalék lesz kínai fejlesztésű. A következő néhány évben mintegy 20 új termék fejlesztését tervezik. A cég egyébként már most is értékesíti Afrikában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában a Kínában kifejlesztett digitális röntgen termékeit.

Az amerikai óriásvállalat bevétele tavaly 5 milliárd dollár körül mozgott, ami visszaesést jelentett a 2009-es 5,3 milliárd dollárhoz képest. A GE számításai szerint a kínai piacon egészségügyi műszaki berendezéseivel 2015-ig évi 20 százalékos bővülést tud elérni. A GE tavaly 2 milliárd dollárt fektetett be Kínában, amelyből 500 millió dollárt költöttek úgynevezett fogyasztói innovációs központokra.

A kínai központi kormány az idei évre 16 százalékkal 26 milliárd dollárra növelte a közegészségügyre fordítandó költségvetési pénzt. Márciusban 76 milliárd jüant (11,8 milliárd dollár) különítettek el az egészségbiztosítási rendszer javítására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.