Újabb fordulat történt – Most a volt IMF-vezér tett feljelentést

Rágalmazás miatt feljelentést tett Dominique Strauss-Kahn az őt nemi erőszak kísérlete miatt beperlő francia írónő, Tristane Banon ellen – közölte hétfőn a volt IMF-vezér ügyvédje. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795936" target="_blank"><strong>• Nemi erőszak kísérlete miatt nyomoznak DSK ellen </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795305" target="_blank"><strong>• Újabb szexbotrány? Egy írónő is feljelentette DSK-t </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795009" target="_blank"><strong>• Szexuális jellegű bántalmazás: újabb feljelentés DSK ellen + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 11. 23:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Henri Leclerc elmondta, hogy Strauss-Kahn még a múlt hét végén nyújtotta be a feljelentést, miután a párizsi ügyészség jelezte: előzetes eljárást indított Banon állításának kivizsgálása végett.

A 32 éves francia írónő azért fordult bírósághoz, mert, mint mondta, 2003-ban az IMF volt vezérigazgatója meg akarta őt erőszakolni, amikor interjút készített vele egy párizsi lakásban, ahonnan aztán csak dulakodás árán tudott elszabadulni. Banon hétfőn tanúvallomást tett a párizsi rendőrségen. Strauss-Kahn „kitaláltnak” nevezte a regényírónő történetét.

A francia szocialisták korábban esélyes államfőjelöltjének számító Strauss-Kahn épp megúszni látszik egy másik hasonló eljárást az Egyesült Államokban. Ott azzal vádolják, hogy egy New York-i szállodában májusban megkísérelt megerőszakolni egy szobalányt.

A manhattani fellebbviteli bíróság múlt hét pénteken óvadék nélkül megszüntette Strauss-Kahn házi őrizetét. Az ügyészi hivatal rövid közleményében annyit tudatott, hogy „a vizsgálat folytatódik, semmilyen döntés nem született az ügyben”. Dominique Strauss-Kahnnak legközelebb július 18-án kell megjelennie a New York-i bíróság előtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.