Újra kihallgatták Szilvásyt, ügyvédje a titkosítás feloldását kéri + Videó

Ismét kihallgatták a katonai ügyészségen Szilvásy Györgyöt, vallomása továbbra is államtitok. A Gyurcsány-kormány titokminiszterének ügyvédje azt mondta: az adatvédelmi ombudsmantól kérik az ügy titkosításának felülvizsgálatát.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797211" target="_blank"><strong>• Galambos a rács mögött, Szilvásy és Laborc szabadon</strong></a>

MNO
2011. 07. 15. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maradék-bűncselekményt keres a katonai ügyészség Szilvásy Györgynél védője szerint. Sebes Péter a Hír Televíziónak elmondta: Szilvásy Györgyöt pénteken ismét kihallgatták, a volt titokminiszter pedig minden kérdésre válaszolt. A kérdések és a vallomás tartalmáról államtitokra hivatkozva nem beszélt az ügyvéd. Szerinte az esetleges kényszerintézkedéséről döntő elsőfokú bíróság megállapította, hogy a kémkedés alapos gyanúja nem áll fenn.

Az elsőfokú bíróság döntését, amely szerint Szilvásy György szabadlábon maradhat, a másodfokú bíróság is helybenhagyta, az indoklást azonban még a gyanúsított és védője sem ismeri. Sebes Péter hozzátette: az adatvédelmi biztoshoz fordulnak, hogy a titkosítás felülvizsgálatát kérjék.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.