Utcaszínházi fesztivál Nyírbátorban

Új-zélandi, finn, lengyel, román és magyar művészek fellépésével rendezik meg július 8. és 10. között a Szárnyas sárkány hete 29. Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivált Nyírbátorban.

MNO
2011. 07. 02. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programon nyolc helyszínen 32 rendezvényt láthatnak az érdeklődők, akik most is térítésmentesen szórakozhatnak egy hét végén át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

A műfaj hazai neves szereplői közül fellép a Kuckó Művésztanya, a Taurin Cirkuszcsoport, a Kovács Műhely, az ORT-IKI és a Sárkányfiókák, valamint Pályi János és Bábszínháza, továbbá a Tintaló és az UtcaSzak, míg Romániából a Liliput, Lengyelországból pedig a Teatr Akt Társulat. A fesztiválon önálló, Nem viccelek, csak játszom című műsorával szereplő lesz Pregitzer Fruzsina, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vezető művésze is. Rajta kívül szóló- és triószámmal mutatkozik be Eszes Fruzsina, Szőke Szabolcs és Váczi Dániel, valamint az új-zélandi Kim Potter.

Több koncertet is rendeznek a finnországi Hejnola Big Band, valamint Halmos Béla és a PG Csoport, Jáger Éva és Tokodi Gábor, Fehérváry Lilla és Kátai Gábor, valamint a romániai Szászcsávási Banda részvételével. Liszt Ferenc zongoraművei is felcsendülnek a fesztiválon Mándi Ákos előadásában, míg a Madárdal Zenekar mese- és táncházzal, a Főnix Néptáncegyüttes pedig kánkánnal szórakoztatja a nagyérdeműt. Népzenészek, zsonglőrök és mutatványosok szintén résztvevői lesznek a fesztiválnak, s a Papok rétjén vurstli is üzemel majd, sőt sárkányépítés és -eregetés ugyancsak szerepel a programban.

Két kiállításra is várják ez érdeklődőket: a Szegedi Szépmíves Céh tárlatát július 8-án nyitják meg a Báthori István Múzeumban, Széman Richárd fotókiállítása pedig július 9-től lesz látható a nyírbátori római katolikus templomban. A nyírbátori fesztivált látványos sárkányégetés zárja jövő vasárnap este.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.