Vadászati múzeum jöhet létre

A kabinet döntése értelmében létrejöhet az országos magyar vadászati múzeum a hatvani Grassalkovich-kastélyban.

MNO
2011. 07. 15. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlöny pénteki számában közzétett, Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat rögzíti, hogy a kabinet egyetért az országos magyar vadászati múzeum létrehozása, valamint az annak helyet adó hatvani Grassalkovich-kastély főépülete és parkja rekonstrukciójának szükségességével. A döntés szerint a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják majd.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke márciusban a 18. Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi szakkiállítás megnyitóján közölte, hogy már „sínen van” egy országos magyar vadászati múzeum létrehozása. Akkor azt mondta, a múzeumot a hatvani kastélyban úgy alakítanák ki, hogy a parkjában élőállat-bemutatóra is lehetőség legyen. Helyet kapnának a híres magyar vadászok és trófeáik, továbbá bemutatnák a magyar vadásztájak mellett a nemzetközi helyszíneket is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.