Valóban muzsikál az erdő

A kisterenyei Gyürky-Solymossy-kastély kertjében, évszázados fák alatt felcsendülő koncerttel szombaton kezdődik a Muzsikál az erdő – mátrai művészeti napok rendezvénysorozat.

MNO
2011. 07. 02. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett erdei zenei esemény Kozárdtól Apcon át Pásztóig és Galyatetőig tíz mátrai helyszínen, kilenc napon keresztül kínál változatos programot az oda látogatóknak. A programok megvalósításában mintegy 300 zenész, művész, erdész és önkormányzati szervező vesz részt. Fellépnek országos ismertségű művészek és zenekarok, így például hallgathatjuk az Egri Szimfonikusok, Orosz Zoltán harmonikaművész vagy a Magyar Vadászkamara Kürtegyüttese muzsikáját, de a rendezvény kiemelt célja a helyi művészek és a fiatal tehetségek bemutatkozási lehetőségének megteremtése is.

Az ingyenes előadások több ezer résztvevője különleges élményként természeti, erdei környezetben élvezheti a zene, sőt esetenként az együtt zenélés és éneklés örömeit. A programokat erdei sportversenyek, ismeretterjesztő előadások és erdészek által vezetett túrák, kiállítások színesítik, a jó hangulathoz a Mátra-vidéki falusi vendéglátás hagyományai és gasztronómiai érdekességei is hozzájárulnak. A programsorozat során kiemelt téma az erdők nemzetközi éve és a fenntartható életmód népszerűsítése. Július 10-én a fenyvespusztai záró eseményen három hegycsúcsról egyszerre harsan fel a hagyományos Muzsikál az erdő fanfár.

(Objektív Hírügynökség)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.