Vasárnapra jutottak a rangadók

<p>A Győr–Haladás mérkőzéssel nyitnak ma az élvonalbeli labdarúgócsapatok, a 3. fordulóban összecsap továbbá a Honvéd és a Vasas, a Diósgyőr és a Kecskemét, valamint a a Debrecen és a Ferencváros is. Az eddig szászázalékos csapatok közül a Pápa Paksra látogat, a Pécs a Zalaegerszeget fogadja, míg a címvédő Videoton Kaposváron játszik.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 29. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ETO és a Bayern München öregfiúk barátságos találkozó vezeti fel a hétvégi, idei 3. NB I-es fordulót, a győri gálamérkőzés után közvetlenül rendezik ugyanis a Győr–Haladás bajnoki rangadót. A két zöld-fehér együttes közül egyértelműen a hazai csapat van jobb formában, hiszen Csertői Aurél együttese legyőzte a Honvédot és az Újpestet is, miközben a szombathelyiek kikaptak Pécsen és odahaza a Honvédtól is. Ráadásul a Győr hazai pályán ritkán szokott veszíteni, így a papírforma hazai sikert vetít előre. Aczél Zoltán csapatánál sok, sőt egyre több a sérült, s ez még inkább nehezíti a vendégek helyzetét.

A szombat budapesti derbivel folytatódik, a Honvéd–Vasas találkozón az eddig egy győzelemmel és egy vereséggel álló kispesti gárda a még pont nélküli angyalföldit fogadja. A Honvéd legutóbb nagy tettet hajtott végre azzal, hogy a hazai környezetben tavasszal sokáig sebezhetetlennek hitt Haladás otthonából elhozta mindhárom pontot, ezzel szemben a Vasas eddig nem tudott meggyőző produkciót nyújtani: Debrecenben 5–2-re kaptak ki, a Pécstől hazai pályán pedig 2–1-re. A legutóbbi bajnokin súlyos fejsérülést szenvedett Gáspár József biztosan nem léphet még pályára két-három hétig, s bár Farkas Balázs és Simek Péter személyében két válogatott játékossal erősödött a héten a Komjáti-legénység, ők nagy valószínűséggel még nem lesznek tagjai a kezdőcsapatnak. Farkast a Videotontól, Simeket pedig Újpestről küldték el, s az utóbbi hetekben csak egyéni munkát végezhettek, így nagy a lemaradásuk.

Mint ahogy az éppen egymással meccselő Siófok, Újpest duónak is nagy a lemaradása a mezőnyhöz képest, hiszen ketten együtt sem szereztek még egyetlen árva pontot sem, sőt még gólt sem lőttek. Ez mindenképpen változik majd a hétvégére, ám az nagy kérdés, melyik irányba billen a mérleg nyelve. A Pécs viszont huszáros menetelésbe kezdett, s a Zalaegerszeg ellen is esélyesebbnek tűnik. A másodosztályból frissen felkerült baranyai alakulat legyőzte a Haladást és a Vasast is. A bajnoki címvédő Kaposvár pedig azt a Videotont fogadja, amely a múlt héten simán kiütötte a Paksot.

A vasárnap hozza majd el az igazán érdekes mérkőzéseket, hiszen nagy valószínűség szerint gólgazdag találkozón néz majd egymással farkasszemet a Diósgyőr és a Kecskemét, a Fradi debreceni vendégjátékára több ezren is kíváncsiak lesznek, míg a Paksnak az a Pápa jutott erre a hétvégére, amely eddig még gólt sem kapott és pontot sem vesztett.

A 3. forduló programja:
Péntek: Győr–Haladás 19.00
Szombat: Honvéd–Vasas 17.30, Pécs–Zalaegerszeg 19.00, Siófok–Újpest 19.00, Kaposvár–Videoton 20.00
Vasárnap: Diósgyőr–Kecskemét 16.00, Debrecen–Ferencváros 18.00, Paks–Pápa 19.00

Az élmezőny:
1. Debrecen 6
2. Pápa 6
3. Győr 6
4. Pécs 6
5. Diósgyőr 4

A góllövőlistát a 3 gólos Coulibaly (Debrecen) és Marics (Pápa) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.