Vasúti berendezések kábeleit lopták el

A kenderesi vasútállomás jelzőberendezését is működésképtelenné tették azok a színesfémtolvajok, akik a hétvégén kétszer is földkábellopással próbálkoztak – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 11. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első eset még szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt, amikor a tettes nem járt ugyan sikerrel, ám félig elvágta azokat a rézkábeleket, amelyek a vonatok érkezését jelezték – mondta Szabó Zita. A tolvaj így a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, amivel egy, a rongálásnál súlyosabb bűncselekményt is elkövetett – tette hozzá az őrnagy, aki jelezte: hétfő hajnalban egy másik, hasonló cselekmény is előfordult a kenderesi vasútállomás területén, ahol egy beton földcsatorna tetejét felszedve 35 méter hosszúságú, 37 eres földkábelt loptak el ismeretlenek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.