14 hetet kóborolt Arnold

Gazdái nem adták fel a keresést, így 14 heti kóborlás után végül visszatérhetett családjához Arnold, a 14 hónapos nagy svájci havasi kutya.

MNO
2011. 08. 16. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arnold még április végén kutyasétáltatáskor, egy felboruló fémasztal hangjától ijedt meg, és fejét a nyakörvből kihúzva világgá szaladt. A kutya gazdái országos keresésbe fogtak, de igyekezetük kezdetben sajnos nem sok eredményt hozott. Rengeteg bejelentés érkezett, de a végére mindig kiderült, hogy mégsem a keresett kutyusról van szó. Viszont a kitartó keresésnek köszönhetően Arnolddal együtt 56 kutya került vissza az otthonába. Az állatot valószínűleg valaki befoghatta, mert megtalálásakor súlyos – ember által okozott – sérüléseket találtak rajta. Azt, hogy Arnold újra elszökött fogva tartójától, vagy az utcára dobták, nem lehet tudni.

A Hármashatárhegyen lett meg, nem messze otthonától, azonban az őt ért negatív behatásoktól, valamint a heteken át tartó bolyongástól sokkos állapotba került, ezért a Cerberos csoport vezető kiképzője, Trungel László segítségével sikerült csak befogni. – Az eltelt hónapok alatt teljesen elvadult, három hétig tartott, amíg a gazdája segítségével sikerült befognunk. Újra vissza kell szoktatni a saját környezetébe, ezért is járnak le a gazdival most kutyasuliba – mondja.

Horváth Éva, Arnold gazdája a 14 héten át tartó kutatás alatt soha egy percre sem vesztette el a reményt. Bízott az emberekben és abban, hogy Arnold a segítségükkel hazatál otthonába. – Visszatért közénk, újra a családjával van. A segítő altatás után, amikor felébredt, olyan volt, mintha a 14 hetes kóborlás csak egy rossz álom lett volna. A rémes időszakra csak a sebek és a fogyása emlékeztet, de valószínűleg addig még jó időnek kell eltelnie, míg az emberekbe vetett bizalmát visszaszerzi – mesélte a kitartó gazda, aki már nagyon figyel arra, hogy semmi zavaró körülmény ne legyen Arnold körül, ami megijeszthetné.

(vasnepe.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.