1650 panasz érkezett az ügynökséghez

Tavaly június és idén július között 1650 beadvány érkezett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ) azoktól, akiknek a pályázatát elutasították, és így nem kapták meg a remélt támogatást – írta a Népszabadság.

MNO
2011. 08. 11. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezekből az ügyekből jelenleg alig több, mint kétszáz van folyamatban, a többi lezárt panaszt tekintve a pályázók mindössze harmadának adott igazat az intézményrendszer; az esetek kétharmadában megerősítették az elutasító döntést. Aki nem ért egyet az NFÜ határozatával, az a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordulhat. A 650 jogorvoslat harmadánál a szakminiszter a pályázónak adott igazat, kétharmadában pedig az NFÜ-nek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nyertes panaszos megkapja az uniós forrást, hanem pályázata ismét a bírálóbizottság elé kerül. A szakminiszter által visszaküldött esetek kétharmadában a bírálatok a pályázó számára pozitívan zárultak, a többi azonban ismét elbukott.

A legtöbb panasz jellemzően azokhoz a felhívásokhoz érkezett, amelyeknél már eleve magas a beadott pályázatok száma; ilyen például a mikro-, kis- és középvállalkozások technikai fejlesztése, az e-kereskedelem vagy az akadálymentesítés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.