17 év után hozták fel holttestét a tóból

Tizenhét év után hozták felszínre egy búvár holttestét az Egyesült Államokban a Tahoe-tóból.

MNO
2011. 08. 10. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Widecker 1994. július 10-én halt meg 44 éves korában, miközben a Kalifornia és Nevada határán fekvő tóban 82 méteres mélységben búvárkodott. Teteme meglepően jó állapotban került a felszínre tizenhét év után. A test konzerválódását részben az magyarázza, hogy állandóan hideg, 2,2-3,3 Celsius-fokos vízben volt, másrészt a búvárruha is segített megőrizni állagát. A halottat felboncolják, hogy kiderülhessen, pontosan mi okozta végzetét: felszerelésével támadt gond, vagy szervezete nem bírta a terhelést.

A férfira véletlenül bukkant rá egy rutinmerülést végző búvárcsapat. Immár másodszor találták meg, 2001-ben ugyanis szintén megkerült, ám elszakadt a kiemelő kötél, és Widecker – másodszor is – eltűnt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.