19 szivattyútelep újul meg

Megkezdte, s az év végéig befejezi 19 szivattyútelep felújítását a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) – jelentette be Bara Sándor, a Tikövizig igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Debrecenben.

MNO
2011. 08. 17. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint az Észak-alföldi regionális operatív program keretében nyújtottt 994,6 millió forint támogatás felét a belvízelvezető csatornák kotrására, másik felét a szivattyútelepek felújítására fordítják.

A rekonstrukció eredményeként 72 település vízelvezetési feltételei javulnak. A Tikövizig szivattyútelepei 2010-ben és 2011-ben, a belvízvédelmi készültség időszakában 660 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba, ami a Velencei-tó térfogatának csaknem tizenhétszerese – ismertette Bara Sándor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.