222 millióra lehet pályázni

Mikrovállalkozások technológiafejlesztésére írt ki 222 millió forintos pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – olvasható a Kormany.hu honlapon.

MNO
2011. 08. 19. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnyert összeget nem kell visszatéríteni. Minimálisan egymillió, maximum tízmillió forint utólagos finanszírozású támogatás a beruházás költségének 70 százalékára igényelhető, azaz a pályázónak legalább 30 százalék saját erővel kell rendelkeznie. A pályázat célja: európai uniós forrásból nem finanszírozható technológiai eszközök beszerzése az elmaradottabb térségekben a gazdaság fellendítésére és a foglalkoztatás növelésére.

A pályázatokat olyan településekről és területekről várnak, ahol az állandó lakosok száma 2010. január elsején ötezer fő alatt volt, vagy a népsűrűség nem érte el a száz főt négyzetkilométerenként. A keretet a tárca a területfejlesztéssel és fejlesztéspolitikával összefüggő feladatokat szolgáló előirányzatból biztosítja. A pályázatokat 2011. október 3-ig kell benyújtani, a támogatott projektek befejezési határideje 2012. május 31.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.