242 forinton a svájci frank + Videó

Viszonylag kis forgalom mellett gyengült a forint péntek délelőtt, miközben a dollár és a svájci frank is erősödött az euróval szemben. Tóth Gergely pénzügyi elemző úgy látja, a félelem okozta eladási hullám erősítette a svájci devizát, és a jelenlegi piaci hangulatban bármi előfordulhat.

MNO
2011. 08. 19. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvénypiac csütörtöki meredek esése, amely péntek reggel Ázsiában kissé csillapítva folytatódott, a devizapiaci mozgásokat is befolyásolta. Devizapiaci kereskedők elmondták: a menedék eszközök közül tovább erősödött a svájci frank és némileg a dollár is. Az euró/svájci frank árfolyam délelőtt fél 10-kor 1,129 volt, de úgy tűnik, hogy az 1,10-es árfolyamot mostanában nem fogja tesztelni. Az euró/dollár keresztárfolyam 1,436. A szakértők úgy vélik, hogy az euró erősödése a forinttal szemben nem aggasztó, az csak 277-278 forint felett adhat okot aggodalomra.

A svájci frank árfolyama péntek délelőtt fél 10-kor 242,50 forint volt a csütörtök délutáni 240,86 forint, illetve a péntek reggeli 240,22 forint után. Az eurót péntek délelőtt 274 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 272,74, és a péntek reggeli 273,01 forintot követően. A dollár péntek délelőtt 191,50 forinton állt a csütörtök délutáni 190,80 forint, illetve a péntek reggeli 190,88 forint után. A japán jent 2,505 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 2,4846 forint, illetve a péntek reggeli 2,49 forint után.

220 forint is lehet a svájci frank

Tóth Gergely, a Buda-Cash elemzője a hírTV-nek elmondta, a csütörtöki rossz amerikai makrogazdasági adatok miatt erősebb lett a félelem a piacon, és erős eladási hullám indult el, ennek köszönhető a frank erősödése. Mint fogalmazott, jelenleg „nem olyan vészes a helyzet”, a svájci jegybank kezében minden bizonnyal vannak még ütőkártyák, de nem valószínű, hogy most beavatkoznának, illetve az is bizonytalan, hogy milyen lépést tennének. Mint mondta: a jelenlegi piaci hangulatban minden előfordulhat, 10-20 forintos elmozdulások is lehetnek a devizapároknál. Az elemző úgy látja, van rá reális esély, hogy a svájci frank árfolyama az év végére 220 forint körül lesz.

(MTI, hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.