32 éves férfit gyanúsítanak a rongálással

A rendőrség egy 32 éves férfit gyanúsít a XI. kerületben szombat éjszaka történt autórongálásokkal; a Világvallások Együttműködési Fórumának (VEF) közlése szerint a Magyarországi Muszlimok Egyháza épülete előtti autógyújtogatás „közösségük elleni erőszak” miatt történhetett.

MNO
2011. 08. 18. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Világvallások Együttműködési Fórumának tagegyházai az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben azt írták: megdöbbenve értesültek arról, hogy a muszlim hívők új, Fehérvári úti imahelye előtt, a Ramadán havi tarawih ima alatt két személyautót felgyújtottak, többet megrongáltak, köztük egy nagykövetségi gépkocsit is.

A VEF kifejezte szolidaritását a Magyarországi Muszlimok Egyházával, az új egyházügyi törvényre hivatkozva azt követelik: a legfontosabb muszlim vallási ünnep alkalmából imádkozó hívőket ért támadást ne egyszerű rongálásnak tekintsék, hanem közösség elleni erőszaknak, és ennek megfelelően járjanak el.

A BRFK az MTI érdeklődésére csütörtökön azt közölte: szombat késő este több megrongált gépkocsiról érkezett bejelentés a rendőrségre a Fehérvári út–Sárbogárdi út–Csonka János tér által határolt terület környékéről. A kerületi rendőrök által előállított 32 éves K. Róbertet őrizetbe vették, ellene rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A BRFK várja azok jelentkezését, akiknek a járművét az említett helyszínen és időpontban, augusztus 13-án 22 és 23 óra között megrongálták, illetve a rendőrség kiérkezése előtt eltávoztak onnan.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.