36-an haltak meg a hőségben

Legkevesebb 36-an haltak meg és közel 22 ezren szorultak kórházi kezelésre július eleje óta a Japánban tomboló hőhullám miatt a hivatalos statisztikák szerint.

MNO
2011. 08. 12. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak csütörtökön négy ember – két földműves, egy biztonsági őr és egy építőmunkás – életét követelte a forróság. Több mint 900 ember került kórházba hipertermia (megemelkedett testhőmérséklet) tüneteivel, közülük körülbelül húszan súlyos állapotban a Kjódó japán hírügynökség szerint.

A természeti katasztrófákkal foglalkozó hivatal statisztikái szerint július eleje és augusztus első hete között a hőség halálos áldozatainak száma 32 volt. A héten három egymást követő napon is 35 Celsius-fok feletti értéket mértek a hőmérők, ezért a helyi hatóságok – a fukusimai atombalesetre hivatkozva – a légkondicionálók használatának korlátozását kérték az emberektől az áramtakarékosság érdekében.

A márciusi pusztító földrengés és szökőár az elmúlt 25 év legsúlyosabb atomkatasztrófáját okozta a Fukusima-1 (Daiicsi) erőműben, s azóta Japán 54 atomreaktorának közel háromnegyedét leállították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.