60 milliót kérnek az elrabolt kutyákért

Ebrablók négy kutyáért 60 millió forintnyi váltságdíjat követelnek egy ausztrál pénzembertől.

MNO
2011. 08. 03. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ebek gazdája tehetős üzletember, Ian Lazar, ingatlanhitelek folyósításával foglalkozik, olyanoknak ad kölcsönt, akiknek hiteligénylését elutasítják a bankok. A férfi négy elrabolt kutyája közül az egyik törpeuszkár, egy másik máltai selyempincsi, kettő pedig si-cu. Lazar imádja ölebeit, a rablók erre alapozzák akciójukat.

„Tudják, hogy az én kis angyalaim olyanok nekem, mint a gyermekeim. Minden reggel felöltöztetem őket, pizsamájuk is van, és a válóperemen úgy küzdöttem értük, ahogy mások a gyerekeikért” – mondta Lazar a Sydney Morning Herald című ausztráliai napilapnak.

Lazar a rablók kilétét illetően két olyan férfira gyanakszik, akik szerint ő tartozik nekik pénzzel. A kutyarablók azzal fenyegetőznek, hogy ha nem kapják meg a követelt 300 ezer ausztrál dollárt, végeznek az ebekkel. Követelésükhöz fényképet mellékeltek, amelyen a négy kutya egy ketrecben szűkölködve él – de él.

Az üzletember nem hajlandó fizetni, a rendőrségre bízta az ügy rendezését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.