64-re emelkedett a csődbe ment bankok száma

Újabb bank ment csődbe a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 64-re emelkedett.

MNO
2011. 08. 14. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám tavaly tetőzött; a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re emelkedett az egy évvel korábbi 140-ről.

Az eszközállományt tekintve fordított a helyzet, 2009-ben a csődbe ment bankok összesített eszközállománya 169,7 milliárd dollár volt, tavaly viszont csak 92 milliárd dollár. Ez azt jelzi, hogy inkább a viszonylag kisebb, 1 milliárd dollárnál kevesebb eszközzel rendelkező bankok vannak bajban, míg a nagyobbak már túljutottak a válságon.

Az FDIC azzal számol, hogy tavalyhoz képest idén már kevesebb bank jut csődbe. A héten bezárt Kansas állambeli First National Bank of Olathe eszközállománya mintegy 538 millió dollár volt, betétállománya pedig 524 millió dollár.

A betéttulajdonosok vagyonát fejenként 250 ezer dollárig (nagyjából 50 millió forintig) biztosítja a betétbiztosítási alap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.