640 milliót próbál behajtani Győr

Mintegy 640 millió forintnyi távhődíjtartozást próbál behajtani a győri közszolgáltató társaság.

MNO
2011. 08. 15. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban küldik ki a fizetési felszólítást a Győr-Szol Zrt.-vel szemben hátralékot felhalmozó magánszemélyeknek és cégeknek; ha nem rendezik tartozásukat, számítaniuk kell a szolgáltatás korlátozására – olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A társaság kimutatásai szerint félmilliárdos a magánszemélyek által be nem fizetett díj, 58 fogyasztó pedig 800 ezer forintnál is többel adós. A vállalkozások elmaradását 140 millióra teszik, 60 cégé haladja meg a 200 ezer forintot.

Az üzemi fogyasztók csoportján belül az elmúlt években jelentős adósságot halmoztak fel az állami vagy a megyei önkormányzati szektorba tartozó intézmények. Ennek összege meghaladja a 85 millió forintot – írják, megjegyezve: esetükben – a lakosság zavartalan ellátásának biztosítása érdekében – a társaság „nem kíván élni a szolgáltatás korlátozásának lehetőségével, viszont elvárja a tartozás rendezésének megkezdését”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.