A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje előtt beszél Schmitt

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság meghívására kétnapos látogatásra Kolozsvárra utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök.

MNO
2011. 08. 19. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajna Márton, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) külügyi hivatalvezetője az MTI-nek elmondta: az államfő vasárnap a 100 Tagú Cigányzenekar a Kolozsvári Magyar Napokat lezáró koncertje előtt mond beszédet, majd hétfőn – az esemény fővédnökeként – megnyitja a Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust.

Schmitt Pál látogatása alatt találkozik az erdélyi magyar egyházak, illetve politikai és érdekvédelmi szervezetek vezetőivel, emellett hat köztársasági érdemérmet, illetve további tizenhárom állami kitüntetést is átad. A köztársasági elnök a magyarpalatkai református iskolát, a válaszúti szórványkollégiumot és a Mezőségi Néprajzi Múzeumot is felkeresi.

Vajna Márton hangsúlyozta: az államfő kolozsvári útjával a nemzet egységének képviseletére, valamint a határon túl élő magyar közösségekkel történő aktív kapcsolattartásra irányuló fontos vállalásának tesz eleget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.